Guidance ECMWF-model

Weer
Beoordeling lange termijn
Beoordeling door meteoroloog
Geldig van vrijdag 22 augustus tot woensdag 03 september
Synoptische ontwikkeling
Een groot laag boven Scandinaviƫ is nog steeds het bepalende systeem voor het weer de komende dagen. Rondom het laag staat een noordwestelijke stroming, waarin van tijd tot tijd troggen via de Noordzee ons aandachtsgebied. Het laag boven Scandinaviƫ neemt langzaam in betekenis af, terwijl later op donderdag een volgende trog boven de Noordzee afsnoert en daar op vrijdag en zaterdag vrijwel stationair ligt. In de loop van het weekeinde trekt dit hoogtelaag langzaam oostwaarts en passeert er later op zondag of maandag een zwakke rug. Na passage van deze rug stelt zich een westelijke hoogtestroming met van tijd tot tijd passage van enkele (buien)storingen.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Vrijwel alle leden uit het EPS ondersteunen de boven beschreven synoptische ontwikkeling in grote lijnen. Er zitten wat timingsverschillen tussen de verschillende troggen, en ook de passage van de rug in de loop van het weekeinde wordt weergegeven. Begin van volgende week zien we in een ruime meerderheid de stroming west tot zuidwest worden, maar daarbij is deze wel overwegend cyclonaal met in ongeveer 60-70% van de leden lage druk min of meer tussen IJsland en Schotland. In de meeste leden zien we de temperaturen in de loop van het weekeinde en begin volgende week toch wel oplopen tot net boven de 20 graden. Echter wel een aanhoudend cyclonaal patroon met van tijd tot tijd buien.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Koel weer met geregeld zon, maar van tijd tot tijd ook buien. In de loop van het weekeinde tijdelijk afnemende buiigheid en waarschijnlijk iets oplopende temperaturen.
Samenvatting EPS-periode:
Vrij grote kans (60-70%) op een weertype met van tijd tot tijd een bui en maximumtemperaturen die rond of iets onder normaal liggen.

Paraaf meteoroloog: zwagers
Uitgifte: 20/08/2014 03.25 uur LT

bron: KNMI

meteoijsselmuiden.nl, laatste wijziging: 10-05-2012 20:58. Pagina gegenereerd met 30 queries in 93,51 ms. Disclaimer