Guidance ECMWF-model

Weer
Beoordeling lange termijn
Beoordeling door meteoroloog
Geldig van vrijdag 01 augustus tot woensdag 13 augustus
Synoptische ontwikkeling
Een groot hoogtelaag tolt gedurende de komende week rond bij IJsland, waarbij telkens uitzakking met aparte cyclonaliteitscentra richting de Britse Eilanden bewegen. Dit zorgt ervoor dat ons land gedurende de komende week ten westen van deze uitzakkingen ligt, wat zorgt voor een zuid tot zuidwestelijke bovenstroming. Wanneer een trogas doorzwaait over ons land, zorgt dit voor een opleving van de buiigheid. Aan de grond is de drukverdeling gedurende de periode zwak in onze omgeving. De straalstroom bevindt zich gedurende de periode ten noorden van ons land; we blijven ons in de zachte lucht bevinden.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Het Ensemble is grootschalig tamelijk eenduidig, alle clusters laten het hoogtelaag met de uitzakkingen zien. De verschillen zitten met name in de precieze vorm en positie van de trog en de timing van het passeren van trogassen. Hoe dichter we in de buurt van de trog zitten, des te groter de buienkans en des te intensiever de buien. Voor de eerste dagen zit er weinig spreiding in de pluim. Temperaturen tot en met zaterdag geleidelijk oplopend en op zaterdag een grote buienkans. Tot zaterdag, op wat lichte buien na, droog. Daarna toenemende spreiding maar in vrijwel alle members temperaturen rond normaal en vrijwel elke dag neerslagkansen.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Wisselend bewolkt met temperaturen tussen 20 en 25 graden, op zaterdag iets hoger. Vanaf het weekend een grotere kans op buien.
Samenvatting EPS-periode:
Waarschijnlijk voortzetting van het enigszins wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond normaal.

Paraaf meteoroloog: berge
Uitgifte: 30/07/2014 02.23 uur LT

bron: KNMI

meteoijsselmuiden.nl, laatste wijziging: 10-05-2012 20:58. Pagina gegenereerd met 30 queries in 6,56 ms. Disclaimer