Guidance modellen algemeen

Weer
Modellen algemeen tot +48 uur
Beoordeling door meteoroloog

Geldig tot donderdag 31 juli 2014 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HIRLAM run van 18 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modellenbeoordeling.
SYNOPTISCHE SITUATIE:
Een rug boven de Noordzee beweegt langzaam zuidwaarts en ligt morgenavond boven het zuidoosten van ons land. Voor de rug uit beweegt een zwak koufront, alleen zichtbaar in de dauwpunten, vannacht over ons land. Voor het front uit bevindt zich nog warme, vochtige lucht, waarin in Limburg nog een enkele bui voorkomt. In de rug trekt nog een een zwakke occlusie mee, behorend bij een laag tussen IJsland en Schotland dat richting Noorwegen trekt. Op donderdag ligt de rug ten oosten van ons land en bevinden we ons in een zuidelijke stroming.
MODELBEOORDELING:
Synoptisch laten de diverse modellen een vergelijkbaar beeld zien. Detailverschillen in de neerslag op de occlusie woensdag en een eventueel lichte bui op donderdag.
Aandachtspunten.
WIND:
Geen bijzonderheden. Op donderdag zeewind.
BEWOLKING:
In het zuidoosten van Limburg de laatste CB's, snel zuidwaarts wegtrekkend. Vannacht dan ST in Zuid Limburg. Verder SC velden. Op donderdag een signaal voor ST boven zee in het zuidwesten, in zowel Hirlam als Harmonie. Ook op donderdag CU/SC
NEERSLAG:
Op de occlusie zeer lokaal wat lichte regen, uit coalescentie. Temperatuur van de bewolking komt niet onder de nul graden. Op donderdag berekenen de modellen ook een licht neerslagsignaal, convergentie op een zeewindfront.
ZICHT:
Goed, in neerslag mogelijk matig. Vannacht in Limburg mogelijk slecht.
TEMPERATUUR:
De modellen geven een goede weergave van het temperatuurverloop. Vannacht Tn rond 16 graden, morgen Tx in meer polaire lucht rond 22 graden. Donderdag een graadje warmer.

Paraaf meteoroloog: berge
Uitgifte: 30/07/2014 02.40 uur LT.

bron: KNMI

meteoijsselmuiden.nl, laatste wijziging: 10-05-2012 20:57. Pagina gegenereerd met 30 queries in 80,37 ms. Disclaimer