Guidance modellen algemeen

Weer
Modellen algemeen tot +48 uur
Beoordeling door meteoroloog

Geldig tot vrijdag 31 juli 2015 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HIRLAM run van 06 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modellenbeoordeling.
SYNOPTISCHE SITUATIE:
Op de westflank van een lagedrukgebied boven Scandinavie wordt in ons aandachtsgebied met een noordwestelijke stroming polaire lucht aangevoerd. Een hoogtetrog boven het zuidwesten van ons land trekt verder oostwaarts en verlaat begin van de avond het uiterste zuidoosten. Vrijdag bouwt zich een rug op boven onze omgeving, uiteindelijk met een apart centrum boven ons land.
MODELBEOORDELING:
De modellen komen vrij goed overeen. Alleen geven de hoogtetrog met het zwaartepunt van de neerslag over het zuiden van het land en morgen de stabilisatie als gevolg van hogedrukopbouw.
Aandachtspunten.
WIND:
In het noordelijk kustgebied seinen voor 6. Deze verdwijnt later in de middag.
BEWOLKING:
Toppen van de Cb's in het zuiden van het land (nabij hoogtetrog) rond Fl200, in het zuidoosten de komende uren mogelijk tot FL250. In het midden en noorden beduidend minder verticale opbouw van de Cb's. Komende nacht in het noordelijk kustgebied nog enkele TCu. Vrijdag overdag alleen nog Cu onder een subsidentie-inversie.
NEERSLAG:
Nabij de hoogtetrog enkele buien soms met onweer. Modellen geven dat goed aan. In de loop van de middag van het westen uit minder buien. In het noorden van tijd tot tijd kleine buien. Die kunnen tot in de nacht aanhouden. Morgen droog. Het lichte neerslagsignaal is, gezien de progtemps, overdreven.
ZICHT:
Tijdens buien soms sterk teruglopend, daarbuiten overwegend goed. Komende nacht is lokaal grondmist niet uit te sluiten.Modellen geven met name nabij het zuidoosten een signaal.
TEMPERATUUR:
Tx rond 18 graden. Komende nacht lokaal erg fris met Tn van 7 graden. Vlak aan zee wordt het minder koud. Morgen nog steeds geen al te hoge maxima. Tx dan tussen 17 en 20 graden.

Paraaf meteoroloog: nolet
Uitgifte: 30/07/2015 11.45 uur LT.

bron: KNMI

meteoijsselmuiden.nl, laatste wijziging: 10-05-2012 20:57. Pagina gegenereerd met 30 queries in 38,69 ms. Disclaimer